L'Institut de Recerca Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona) va reunir ahir unes 1.500 persones en l'acte central de la seva campanya Repte Metàstasi, amb la qual pretén recaptar cinc milions d'euros els pròxims quatre anys per a les seves investigacions sobre la metàstasi oncològica.

L'IRB va emprendre el mes de març passat aquesta campanya per captar persones o institucions que vulguin desenvolupar accions solidàries amb les quals finançar la seva tasca investigadora, projecte del qual ahir es va celebrar l'acte central amb una jornada de portes obertes a la seu de l'institut i amb diverses xerrades científiques.

L'Institut va informar en un comunicat de l'«èxit» de la jornada, per a la qual es van esgotar les entrades de pagament. En la jornada van participar el divulgador científic Dani Jiménez i l'ambaixador de coneixement científic de l'IRB Joan Guinovart. A més, van intervenir-hi Carlos Romero, impulsor del repte «Nedar contra corrent»; Nieves Tejeda, de l'Associació de Polseres Candela, i la Magdalena Socias, doctora de Mallorca que va travessar la Tramuntana per recaptar fons per al projecte.

Romero va comentar que ha indicat que a Catalunya hi viuen 7,5 milions de persones i que l'IRB necessita cinc milions, fet que suposa que «surt a menys d'un euro per persona» el cost de donar suport a la campanya de l'Institut.