Adrián Pino, l'artista que es despulla als museus, ha fet una performance damunt de la tomba de Salvador Dalí, a Figueres. L'acció la va fer dissabte a la tarda, just el dia que feia 115 anys del naixement del geni empordanès. Pino es va despullar just a sobre de la tomba de l'artista, sota la cúpula geodèsica del museu, i va trencar un objecte de ceràmica que emulava un ou. Fonts de la Fundació Gala-Salvador Dalí han explicat que després de l'acció, el propi artista va recollir el material i va marxar. De la performance n'ha fet difusió a través del seu bloc, on es poden veure diverses imatges de la seqüència de l'actuació, que ha titulat 'Ou'. També hi ha penjat un vídeo de Youtube, que ha estat suprimit per infringir la normativa de la plataforma.

Aquesta no és la primera vegada que Pino fa una acció d'aquestes. De fet, la primera va tenir lloc l'any 2014 davant de l'obra 'El Naixement de Venus' de Sandro Boticelli, a la Galería Uffizi de Florència. La llista és llarga. Des del 2017, ha fet actuacions similars al Louvre de París, a la Fontana de Trevi, a la National Gallery de Londres, al Prado, a la Fundació Miró o al CaixaForum, entre d'altres.

L'acció forma part de l'anomenat 'Projecte V', una "celebració del cos clàssic despullat", especialment, el femení. També vol expressar, segons el propi Pino, la seva voluntat per "recuperar el sentit místic i ritual de l'art".

El projecte inclou despullar-se als principals museus d'Europa davant d'obres "connectades" amb la part femenina. A més, insisteix, representa el seu viatge "en busca del reconeixement com a objecte artístic: que el meu cos aconsegueixi el mateix estatus que les peces davant de les quals em despullo".