La jutgessa d'Amposta que investiga l'accident de Freginals, en el qual el mes de març de l'any 2016 van morir tretze estudiants que estaven d'Erasmus, va tornar a arxivar el cas, després de concloure que, malgrat que el conductor estava cansat, no es va distreure ni tampoc va fallar el sistema de frenada.

En un acte, la titular del jutjat d'instrucció número 3 d'Amposta acorda el sobreseïment provisional de la causa, el qual va reobrir per segona vegada el juny de l'any passat després que l'Audiència de Tarragona li ordenés noves diligències per acreditar si el conductor va descansar i si va fallar el sistema de frenada. En el seu escrit, la jutgessa considera que s'ha acreditat l'existència de «cansament» per part del conductor, encara que no se li pot atribuir una conducta de la gravetat que exigeix el Codi penal per considerar-lo autor d'un delicte d'homicidi imprudent, sense perjudici de les responsabilitats civils en què hagués pogut incórrer. En aquest sentit, la jutgessa destaca que el conductor, S. R. J., que va quedar greument ferit i que estava fins ara imputat per un delicte d'homicidi imprudent, va respectar els temps de conducció i de descans.

Segons la jutgessa, en el moment de l'accident, ocorregut el 20 de març del 2016 poc abans de les 6 de la matinada a l'AP-7, a l'altura de Freginals, l'investigat conduïa a la velocitat màxima permesa per llei, en un tram que era de 100 quilòmetres per hora.