El tribunal que jutja l'1-O preveu acabar les sessions a mitjans de juny. Els magistrats han comunicat a les parts quina és la previsió de calendari que tenen, ja que aquesta setmana ja s'han acabat les sessions. Dilluns 20 de maig s'acabaran els testimonis (en queden 13 de les defenses) i el 21 no hi haurà sessió per permetre a Junqueras, Romeva, Sànchez, Rull i Turull anar al Congrés i Senat a prendre possessió del càrrec. Llavors, la setmana es completarà amb les proves pericials (22 i 23 de maig) i la previsió del tribunal és destinar tres dies (del 27 al 29 de maig) a la fase documental i a veure els vídeos que fins ara els magistrats no han deixat exhibir. Per això, han demanat a les parts que els passin el detall de la ruta (per saber on es troben dins la causa) i quins volen finalment que s'exhibeixin.

Fonts del tribunal avancen que estaran atents i que no permetran que es reprodueixin vídeos "camuflats de testimoni". És a dir, pararan intents de les parts si posen vídeos on s'escolten declaracions o entrevistes.

Segons la previsió del tribunal, a partir d'aquí ja s'entrarà en la fase de conclusions definitives i informes. Primer, les parts hauran de dir si mantenen les conclusions provisionals i les eleven a definitives o, si per contra, modifiquen. Serà el moment de saber, doncs, si fiscalia i Vox mantenen que se'ls ha de condemnar per rebel·lió o si rebaixen la petició. L'advocacia de l'Estat acusa per sedició, malversació i desobediència i les defenses demanen l'absolució.

Aquesta fase es preveu que sigui molt breu i que llavors ja es facin els informes. El tribunal reserva un dia per a les acusacions i tres per a les defenses. En aquest punt del judici -i un cop s'ha acabat la pràctica de la prova- les parts prenen la paraula per exposar oralment els seus arguments davant del tribunal i explicar-li quin ha estat el resultat del judici en relació als fets que consideren provats i les contradiccions que creuen que ha fet aflorar el judici.

Llavors, ja només faltarà que els dotze acusats es puguin acollir al dret a la darrera paraula i el judici quedarà vist per a sentència. Amb tot, la previsió és acabar a mitjans del mes de juny. En els càlculs que fa el tribunal, la sentència es coneixerà després de l'estiu.