L'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, va exigir ahir a la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) que aturi el trasllat de 80 menes a l'antic hotel Terranova de la població.

Martínez va admetre que el 2 de maig els responsables de l'organisme li van trucar per comunicar-li que convertirien l'edifici en un centre de menors, però va advertir que la decisió es va prendre de manera «unilateral». La batlle va assegurar que Rubí «no és una ciutat racista», però va considerar que «les coses s'han fet molt malament» i que s'ha generat «una alarma social» perquè la DGAIA «aquest cop s'ha passat».

Per tot plegat va considerar «impossible» que l'Ajuntament i el Govern puguin arribar a un acord respecte a aquesta qüestió. Amb tot, va posar-se en contacte amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani.

L'alcaldessa, Ana María Martínez, va alinear-se totalment amb els veïns de Can Rosés i va dir que «la DGAIA i el Govern ho han fet tot malament». «No som una ciutat racista, som una ciutat acollidora que ha treballat molt i que s'ha fet gran amb l'arribada de ciutadans d'altres punts de l'Estat i del món», va assegurar l'alcaldessa de Rubí.