Els 626 equipaments museístics de Catalunya van rebre durant l'any 2018 un total de 25.828.767 visitants, fet que suposa el 7,3% més que l'any 2017, segons les dades que va donar a conèixer ahir la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga.

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, que se celebrarà dissabte que ve, la consellera, en una trobada amb periodistes, va informar també sobre les diverses activitats que es duran a terme i no va obviar qüestions com la situació de l'ampliació del MACBA. Vilallonga va recordar que va prendre possessió del càrrec el 25 de març i el dia 28 «es va començar a aplanar el tema i, des d'aleshores, segueix aquest camí», en referència a l'ampliació del centre. En aquest punt, va destacar que l'Ajuntament de Barcelona ha retirat dues vegades la revocació de la cessió de la Capella de la Misericòrdia per a l'ampliació del museu, «la qual cosa és una molt bona notícia».

«Estem preparant un conveni amb el departament de Salut i la Diputació de Barcelona, molt avançat, al que esperem que l'Ajuntament que surti s'apunti i pugui tirar endavant de la millor manera per als ciutadans de Barcelona un CAP decent i una ampliació decent del MACBA», va apuntar.

Vilallonga va comentar que actualment hi ha a Catalunya 114 museus registrats, després que s'hagi sumat el de Sant Cugat, 379 col·leccions obertes al públic i 133 extensions de museus i col·leccions, que sumen els 626 equipaments museístics totals. En l'acte, es va informar que d'aquests 25,8 milions de visitants als equipaments museístics, un total de 10,2 milions van ser als museus i 15,5 milions van visitar les col·leccions, mentre que els visitants escolars van ser 1,9 milions. Per ter-ritoris, a la Catalunya Central, els visitants als seus museus van ser 438.001, el 9,47% més. Actualment, a Barcelona hi ha 57 museus registrats i 111 col·leccions; a Girona, 23 museus i 61 col·leccions; a Lleida, 6 museus i 39 col·leccions, mentre que a Tarragona hi ha 11 museus i 42 col·leccions. A la Catalunya Central n'hi ha 10, mentre que a l'Alt Pirineu i l'Aran, 5, i a les Terres de l'Ebre, 2.