17 de maig de 2019
17.05.2019
Regió7

El jutge certifica que falten 2,1 milions d'euros de la fiança pels preparatius de l'1-O

17.05.2019 | 00:25
El jutge certifica que falten 2,1 milions d'euros de la fiança pels preparatius de l'1-O

El jutjat que investiga els preparatius del referèndum va certificar que falten per pagar 2,1 milions de la fiança de 5,8 imposada als 17 processats per malversació en l'1-O, per la qual cosa va començar els tràmits per garantir aquesta responsabilitat civil.

En un escrit, la secretària del jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, Montserrat del Toro, comunica a la magistrada que els processats han pagat gairebé 3,7 milions d'euros –procedents de la caixa de resistència–, però, una vegada finalitzat el termini per abonar-los, en falten 2,1 per completar la fiança.

Prèviament, el jutjat havia ordenat descobrir el patrimoni dels 17 processats per malversació, tràmit encaminat a acordar en un futur un eventual embargament dels béns dels processats per garantir la responsabilitat civil imposada. La defensa dels processats per malversació va consignar al jutjat gairebé 3,7 milions d'euros, acompanyat d'un escrit en el qual va argumentar que la resta de la suma que la jutgessa els reclama equival als 2,1 milions que el Suprem va imposar com a responsabilitat civil als líders independentistes jutjats a l'alt tribunal.

Segons addueixen els advocats en els recursos que han presentat davant la jutgessa contra la fiança, la justícia està reclamant indegudament els diners presumptament malversats en el referèndum per duplicat, en els processos oberts al Suprem i al jutjat d'instrucció 13 de Barcelona. En el seu escrit, la secretària del jutjat ha donat el testimoni d'allò succeït en els escorcolls del 20-S a la conselleria d'Economia.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit