El secretari d'Organització del PSOE, José Luis Ábalos, va demanar ahir a Cs que s'abstingui en la investidura de Pedro Sánchez com a president del Govern, «per Espanya i per l'estabilitat» i per «lliurar» el país de la dependència dels independentistes catalans.

Ábalos va assegurar, en una roda de premsa a Ferraz, que no confia en l'abstenció d'ERC perquè la investidura de Sánchez tiri endavant i que «prefereix confiar» en la de Cs, que ja va votar a favor d'ella el 2016.

«Que ens deslliurin d'aquestes dependències dels independentistes, no volem dependre dels independentistes i els que volen que no en depenguem haurien de contribuir-hi una mica també», va argumentar. Va insistir que les relacions amb ERC «són les que són», i «no les que diuen les dretes», que parlen de pactes, i la situació és «més aviat tot el contrari», i va apuntar «més coincidències» entre el PP i Ciutadans amb els independentistes que amb el PSOE, com el seu rebuig als Pressupostos del 2019.

Per a Ábalos existeix un cert paral·lelisme entre Ciutadans i el PP amb ERC i JxCat, que busquen els primers liderar l'oposició a Espanya i els segons, el procés independentista a Catalunya.

Per això, va continuar, es plantegen objectius «partidistes» i estan «per qüestions menors». «Les dretes segueixen en les seves primàries -va indicar- i a Catalunya passa una mica el mateix» per fer-se amb el lideratge, mentre que els socialistes no renuncien a la seva estratègia de diàleg amb totes les forces polítiques i comunitats autònomes. «No hi ha una altra alternativa al conflicte més que tractar de restablir la convivència política dins de la legalitat», va considerar

D'altra banda, durant un míting ahir a Alcalá de Henares, el president del Govern en funcions i líder del PSOE, Pedro Sánchez, va presentar el seu partit com l'únic que ofereix un projecte d'«oportunitats» per als ciutadans, enfront de la «partida de parxís» que lliuren les tres dretes de PP, Ciutadans i Vox, i que genera rebuig, en la seva opinió, fins i tot entre l'electorat conservador.