L'Aràbia Saudita va assegurar que no vol una guerra a la regió però va advertir que està disposada a respondre amb «tota la força i determinació» després dels atacs registrats la setmana passada contra actius petroliers saudites, segons va assenyalar el secretari d'Estat per a Assumptes Exteriors, Adel al Jubeir.

Riad va acusar Teheran d'haver ordenat els atacs amb drons de dimarts a dues estacions de bombament de petroli. L'atac es va produir dos dies després que quatre embarcacions, entre elles dos petroliers saudites, fossin sabotejats davant de les costes de Emirats Àrabs Units (EAU).

L'Iran va negar estar darrere dels atacs que es van produir en un moment en què discutia amb Washington sobre les sancions i la presència militar nord-americana a la regió, el que va generar preocupació sobre un possible conflicte entre els Estats Units i l'Iran.

«El regne de l'Aràbia Saudita no vol una guerra a la regió ni la busca», va afirmar Al Jubeir. No obstant va reafirmar que sempre defensaran els seus interessos.