20 de maig de 2019
20.05.2019
Regió7

L'exèrcit comença a limitar la venda de benzina a Veneçuela

El ministre de Petroli denuncia que l'economia del sector està sota el setge financer dels EUA

20.05.2019 | 00:22
L'exèrcit comença a limitar la venda de benzina a Veneçuela

Les Forces Armades de Veneçuela han començat a limitar la venda de gasolina a alguns estats del país per mantenir l'ordre, davant la tensió que s'està generant per les llargues cues i temps d'espera per omplir els dipòsits dels vehicles. Les cues d'automòbils han tornat aquesta setmana a convertir-se en un paisatge habitual al país, sota una gravíssima crisi econòmica per una profunda caiguda de les importacions aguditzada per sancions internacionals i la paralització de la segona refineria més gran del país.

A algunes estacions de la frontera de San Cristóbal, grups de guàrdies nacionals amb equips antiavalots vigilen la venda de gasolina, mentre que a les ciutats més grans els militars recorren amb moto les gasolineres per donar instruccions als responsables.

Així, a Maracaibo es va ordenar que després del migdia es ven-guin només 20 litres de combustible per vehicle; a Puerto Ordaz i Punto Fijo, molt a prop del major complex refinador, l'ordre dels militars és lliurar 40 i 30 litres.

Quan s'esgota el combustible, els oficials intenten desallotjar les estacions, però molts conductors tornen aviat a formar cues per esperar a la propera reposició.

El ministre de Petroli de Veneçuela, Manuel Quevedo, va assegurar que l'economia i la indústria petroliera del seu país estan sota el setge econòmic i financer del Govern dels Estats Units.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit