Aquest dimarts els presos electes han recollit les seves actes al Congrés i al Senat. Malgrat poder sortir de la presó per exercir aquest dret, no tenien permès contactar amb la premsa ni mantenir reunions de treball amb els companys de partit. Tot i això, Junqueras, Sánchez, Rull, Turull i Romeva han pogut gaudir de la oportunitat de traslladar els seus missatges a través de les xarxes socials.

Oriol Junqueras ha aprofitat per enviar un missatge optimista. "Sóc al Congrés envoltat d'amics i companys. És un privilegi extraordinari", explicava el dirigent d'ERC acompanyat de Gabriel Rufián.

Els diputats de JuntsxCat també han enviat els seus missatges a través de Twitter. Jordi Sánchez ha explicat que el seu partit treballarà "perquè a Catalunya votar no sigui delicte, perquè puguem decidir conjuntament quin ha de ser el futur i perquè a través del diàleg guanyem la democràcia plena, guanyem la llibertat".

Per altra banda, Josep Rull ha destacat els condicionants que estan vivint els presos electes. "Malgrat la coacció dels nostres drets i llibertats, representarem el poble de Catalunya al Congrés", ha explicat el diputat al Congrés dels Diputats, mentre que Jordi Turull ha reforçat la mateixa idea: "esperem que no ens impedeixin que puguem fer de diputats, i que puguem fer molta feina".

Al Senat, Raül Romeva no ha traslladat un missatge a les xarxes socials però sí que ha publicat el vídeo de la rebuda dels seus companys de partit.