21 de maig de 2019
21.05.2019
Regió7

Denuncien davant la Fiscalia 196 homenatges a etarres l'any passat

Una fundació demana al ministeri públic que eviti «actes d'humiliació a les víctimes del terrorisme»

21.05.2019 | 00:17

La Fundación Villacisneros ha denunciat davant la Fiscalia General de l'Estat la celebració de 196 homenatges a etarres al llarg de l'any 2018, el que qualifiquen com a «actes d'humiliació a les víctimes i denaltiment de la banda terrorista». Segons van informar en un comunicat, han demanat al ministeri públic «acabar amb la impunitat» que suposa la celebració d'aquests actes d'enaltiment.

El seu president, Íñigo Gómez-Pineda, va assenyalar en una nota que «no podem romandre impassibles davant de la humiliació permanent a les víctimes del terrorisme. Les nostres lleis de reconeixement i suport a les víctimes estableixen com a obligació dels poders públics evitar la realització d'actes públics d'homenatge a ter-roristes».

A l'escrit, la fundació sol·licita a la Fiscalia «acabar amb la impunitat d'aquests actes», fet pel qual demana la implicació de la delegació del Govern al País Basc i la col·laboració dels cossos policials «perquè els seus promotors responguin davant la justícia».

La Fundació sol·licita a la Fiscalia mesures per acabar amb aquests homenatges, entre les quals hi hauria que es requereixi a la delegació del Govern al País Basc el compliment de l'article 61 de la llei de víctimes, en què es recull que l'Estat «assumeix la defensa de la dignitat de les víctimes». També es demana que es donin ordres a la Policia Nacional i a la Guàrdia Civil perquè aportin la informació de què disposin sobre els fets denunciats.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook