La Policia Nacional ha desmantellat una organització criminal que traficava amb substàncies estupefaents, principalment al nord de la península, en un operatiu en què ha detingut 12 persones, ha desmantellat dos laboratoris de fabricació de drogues de síntesi a Àlaba i n'ha confiscat 337 quilos.

El líder de la banda estava establert a la zona de Bilbao (Biscaia) i Castro Urdiales (Cantàbria). La confiscació de 178 quilos de cristall feta en aquesta operació suposa la confiscació d'aquesta droga més gran a Espanya fins a l'actualitat.

La policia va detenir 12 persones i es van fer 12 escorcolls a domicilis de La Rioja, Àlaba, Navarra i Cantàbria, en què es van confiscar més de 300 quilos de drogues sintètiques (159 quilos d' speed i 178 quilos de cristall), 52 quilos de marihuana, 672 pastilles i més de 30.000 euros.

Paral·lelament, la Policia Nacional va confiscar més de 4.000 dosis de cocaïna que estaven amagades entre uns palets en una nau abandonada d'O Viso, a Redondela (Pontevedra). La investigació es va iniciar a principi de maig, quan es va detectar activitat de tràfic d'estupefaents a l'ajuntament de Redondela. Les indagacions van permetre localitzar una nau abandonada en la qual podria estar tenint lloc algun tipus d'activitat il·lícita, de manera que es va establir un dispositiu de vigilància. Ahir a la matinada, un cotxe patrulla va realitzar una comprovació per la zona i els agents van descobrir la droga amagada.