Un grup de noies estudiants que esperaven l'autobús escolar va rebre un atac amb ganivet al sud de Tòquio, en què van morir una nena de 12 anys, un home de 39 i l'agressor. A més, hi ha 18 ferits. El sospitós és un home d'uns 50 anys que, segons va informar la policia, es va fer un tall al coll. L'home va morir a causa de la ferida després de ser detingut. Es desconeix fins ara la motivació de l'atac.

Setze dels 18 ferits són noies estudiants. El conductor de l'autobús va declarar que havia vist com l'home s'aproximava a les noies que feien cua per pujar al vehicle per anar a l'escola privada Caritas, en una zona residencial de la ciutat de Kawasaki. L'atacant va agredir diverses noies a la cua i després va pujar a l'autobús, on va apu-nyalar més víctimes.

Les televisions locals van mostrar imatges dels serveis d'emergència, que van muntar hospitals de campanya al lloc del succés. D'altra banda, el president nord-americà, Donald Trump, de visita oficial al Japó, es va solidaritzar amb les víctimes.

El Japó, un dels països amb una taxa de criminalitat més baixa del món, ha patit en els últims anys alguns atacs amb ganivet que han causat commoció. El 2016 un exempleat d'un centre per a persones amb malalties mentals va apunyalar 19 persones. El 2001 un home va atacar els alumnes d'una escola de primària a Osaka.

«És un cas horrorós, sento una ira enorme», va afirmar a la televisió pública Shinzo Abe, el primer ministre. Abe va donar instruccions al ministeri d'Educació i al director de la Comissió de Seguretat Pública Nacional perquè estudiïn com millorar la seguretat dels estudiants durant els seus trasllats als centres. També Donald Trump, president nord-americà, va oferir el condol a les víctimes. Trump és aquests dies en visita oficial per enfortir els seus vincles amb Tòquio i intentar que s'afegeixi amb més entusiasme al boicot a la tecnològica xinesa Huawei.

El Japó té les taxes de criminalitat més baixes de tot el món desenvolupat, però cíclicament se sobresalta per matances d'alienats. El ferri control sobre les armes de foc explica l'ús dels ganivets sobre la multitud. Un antic empleat d'un centre psiquiàtric va apunyalar fins a la mort 19 malalts i en va ferir 26 més el 2016 a la prefectura de Kanagawa. Vuit anys abans, un home va estavellar el seu vehicle contra els vianants i després va sortir per apunyalar-los.