L'advocat de l'exconseller d'Interior, Xavier Melero, va projectar un únic vídeo durant la fase documental al Suprem que no té res a veure amb els fets de l'1-O a Catalunya.

Melero va optar per posar imatges de diversos conflictes d'arreu de l'Estat els darrers anys, on hi ha hagut policies ferits, colpejats i apedregats, càrregues, destrosses de mobiliari i vehicles policials, a banda de diversos detinguts, entre d'altres. És a dir, imatges més violentes que les que s'han vist al Suprem en referència al 20-S i l'1-O. Entre d'altres, van veure's imatges del setge al Parlament del 2011, que el Suprem va acabar condemnant com un delicte contra les institucions de l'Estat. També càrregues a Madrid pel Rodea el Congreso del 2011, contra la Llei mordaça del 2013 o de les marxes per la dignitat del 2014. També van veure's imatges del conflicte de Gamonal, a Burgos, l'any 2014.

Prova acceptada

El lletrat de Forn va advertir abans de projectar el vídeo (que ja havia passat tots els filtres del tribunal) que eren imatges que no tenien res a veure amb l'1-O. «Es tracta de quatre manifestacions violentes ocorregudes els darrers anys a diferents punts de l'Estat amb la intenció d'establir el criteri entre el que és un desordre...», va dir Xavier Melero, però va interrompre'l el president, Manuel Marchena, perquè deixés les explicacions perquè la prova estava acceptada. «Només volia posar la vena abans que la ferida de cara a presumptes impugnacions», va advertir el lletrat.