Mohamed M., estudiant algerià de 24 anys, l'home sospitós d'haver col·locat la bomba que va deixar tretze ferits la setmana passada a la ciutat francesa de Lió, ha explicat als investigadors que va jurar lleialtat al grup terrorista Estat Islàmic, segons va revelar ahir una font judicial.

La Policia va detenir el principal sospitós i tres persones més en relació amb el cas aquest dilluns.

«Va admetre que havia fabricat el paquet bomba i l'havia dipositat a última hora de la tarda del divendres no lluny de l'estació de tren Lió-Perrache davant d'una fleca», va indicar una font pròxima a la recerca.

Segons l'emissora France Inter, el sospitós ha dit als investigadors que va actuar en solitari. Durant la recerca, s'han trobat restes d'ADN en un tros de la motxilla que contenia la bomba, la bicicleta usada el dia de l'atemptat es va trobar al seu apartament i també proves de compra de productes per fabricar explosius.

La confessió del jove aclareix els motius de l'atemptat de divendres passat, que fins ara havien semblat una mica confusos a causa, entre altres coses, de l'absència de reivindicació i de l'inusual modus operandi. La Fiscalia va assenyalar que els pares del presumpte gihadista van ser posats en llibertat després d'haver estat detinguts dilluns, sense que s'hagin trobat proves per incriminar-los de moment.