El treballador ferit en estat crític en la fuita d'amoníac que s'ha produït en una empresa de la Pobla de Mafumet aquest divendres ha mort, i el segon empleat que estava en estat greu ha passat a estat crític, segons ha informat el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM). La fuita s'ha donat aquest divendres al matí en una empresa del Polígon Nord de Tarragona, a la T-750. Els primers a intervenir-hi han estat els bombers de l'Associació Empresarial Química de Tarragona. S'hi han acabat desplaçant cinc dotacions dels Bombers, nou dels Mossos d'Esquadra, quatre ambulàncies i dos helicòpters del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i tècnics de la Secretaria de Medi Ambient de la Generalitat.

Protecció Civil de la Generalitat ha activat el pla PLASEQCAT en estat d'emergència i demana a la població que no s'apropi a la zona de l'incident. També ha informat que el vent està en calma a la zona, però ha recomanat a les persones que ja estan properes a l'incident que es tanquin a l'interior d'un edifici i segueixin en tot moment les indicacions.Protecció Civil dona per controlada la fuita

Protecció Civil de la Generalitat ha donat per controlada la fuita d'amoníac que s'ha produït aquest divendres al matí a una empresa del Polígon Nord de Tarragona, a la T-750 i ha rebaixat d'emergència a alerta el PLASEQCAT. A més del treballador mort i el ferit en estat crític, que ha estat traslladat a l'hospital Vall d'Hebron de Barcelona, Protecció Civil ha informat que un altre treballador ha resultat ferit lleu i ha estat traslladat a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona. A més, tres bombers del parc químic de Tarragona, un tècnic del SEM i dos treballadors més han hagut de ser atesos pel SEM al mateix lloc dels fets, així com una desena de treballadors de l'empresa més propera, que han notat marejos i s'han dirigit als serveis mèdics propis.

Protecció Civil ha assegurat que no hi ha risc fora de la zona afectada i que no era necessari el confinament a Tarragona ni a les poblacions properes, però ha continuat recomanant que la població no s'acostés al polígon químic.