L'accident que va provocar la mort de José Antonio Reyes i el seu cosí, Jonathan Reyes, es va produir molt possiblement per la rebentada d'una roda que hauria derivat en la pèrdua de control del vehicle, segons s'ha pogut saber amb les primeres proves realitzades en el lloc del sinistre. Fonts de la Guàrdia Civil citades pel diari 'Mundo Deportivo' apunten que el vehicle del futbolista circulava a una velocitat estimada de 237 km/hora.

El cotxe de Reyes va sortir de l'autovia, va col·lisionar contra uns blocs d'obra, va bolcar i es va incendiar després d'avançar uns 200 metres. El jugador andalús feia uns quants mesos que no utilitzava aquest vehicle i els investigadors sospiten que les rodes no tenien la pressió adequada.

L'accident es va produir a les 11.40 h del dissabte, al quilòmetre 18 de l'autovia A-376 en sentit Utrera, localitat natal del jugador, cap a on tornava després de l'entrenament del seu equip, l'Extremadura. A més dels dos morts, en el vehicle també hi viatjava un altre cosí de Reyes, Juan Manuel Calderón, que va resultar ferit greu i roman estable dins de la gravetat després de ser intervingut la nit del dissabte a conseqüència de les ferides sofertes en el 65 per cent del seu cos.