Un veí va resultar ferit greu i 10 de forma lleu per un incendi a la tercera planta d'un habitatge del carrer Portlligat de Girona, ahir a les 15.25 h, van informar els Bombers de la Generalitat en una anotació a Twitter.

El foc, provocat per una explosió, es va controlar a les 15.50 h, i es van enviar 20 dotacions dels Bombers, 12 efectius de la Policia Municipal i 8 unitats del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), va informar l'Ajuntament de Girona en un comunicat.

El ferit greu va ser evacuat a l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona en un helicòpter del SEM, que també va atendre 39 persones en el lloc dels fets per inhalació de fum, i els veïns van estar evacuats amb un vehicle amb escala.

Les 27 famílies de l'immoble afectat per les flames seran reallotjades uns dies fins que es resolgui la falta de subministrament, per la qual cosa els bombers els van acompanyar perquè agafessin les seves pertinences.

L'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va informar, en un tuit, que el consistori treballa per ajudar les famílies del bloc afectades, i va desitjar que puguin tornar al més aviat possible i que els ferits es recuperin.

Una de les famílies es va instalar de forma provisional en un hotel de la ciutat, mentre que la resta estaran en cases de familiars.