08 de juny de 2019
08.06.2019
Regió7

El jutge no veu proves per vincular Baltasar Garzón amb el cas Villarejo

Considera que les afirmacions sobre la contractació de l'exmagistrat no tenen «versemblança»

07.06.2019 | 23:24
L'exjutge Baltarsar Garzón, en una foto d'arxiu

El titular del jutjat d'instrucció número 6 de l'Audiència Nacional, Manuel García Castellón, va dictar un acte en el qual titlla de «mancats de tota versemblança i sense cap suport probatori» les afirmacions del comissari jubilat i a la presó provisional José Manuel Villarejo en les quals comunicava a socis i clients que contract-aria l'exmagistrat Baltasar Garzón i intervindria amb jutges i fiscals de l'Audiència Nacional per impedir l'extradició a Guatemala del navilier espanyol Ángel Pérez-Maura.

L'acte va ser dictar el 5 de juny passat i es refereix a la peça Pit del cas Villarejo, que investiga el contracte de 10 milions d'euros que el navilier va subscriure amb el comissari perquè desplegués la seva influència dins i fora d'Espanya per tal d'aconseguir que la causa de corrupció per la qual el reclamava Guatemala, així com el procés d'extradició incoat en conseqüència a l'Audiència Nacional quedessin en res.

Segons exposa, «els avenços en la investigació demostren l'existència no només dels contractes signats en data 29 d'abril del 2016 i corroborats a través dels enregistraments realitzats pel mateix Sr. Villarejo, sinó també els pagaments que es van anar realitzant als diferents investigats fins al novembre del 2017».

Assegura que Villarejo i els seus presumptes col·laboradors «no van dubtar, tal com assenyala el ministeri fiscal, en justificar alguns d'aquests cobraments en suposades contractacions, com la del Sr. Garzón, o gestions amb terceres persones vinculades amb l'administració de Justícia, justificacions mancades de tota versemblança i sense cap suport probatori, com ja s'ha posat en relleu per la mateixa Fiscalia Anticorrupció el 8 de maig del 2019 i van reconèixer, a més, els mateixos investigats en les seves declaracions posteriors a la detenció». Més concretament, l'advocat Enrique Maestre va contactar amb l'empresari Adrián de la Joya, amic de José Manuel Villarejo, buscant ajuda davant una extradició imminent.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit