Un desenvolupador de videojocs establert a Barcelona, Carlos Coronado, ha creat per a la companyia Nintendo un nou producte, denominat Koral, en el qual la Costa Brava és protagonista d'un missatge a favor de la sostenibilitat dels mars.

Coronado explica que la seva «gran afició» és el submarinisme i que, per concebre aquest últim joc, va optar per pujar a un veler envoltat d'amics a Sant Andreu de Llavaneres (Maresme) i navegar fins a l'últim confí de la popular Costa Brava, el Cap de Creus.

Tot el que va veure durant les immersions realitzades en la travessia ho va reflectir a Koral, inclòs el descobriment que, davant la casa de Salvador Dalí, s'han suprimit els pesos que serveixen per al registre d'embarcacions i que perjudiquen els prats de posidònia, i s'ha optat per un altre tipus d'estructures en què creixen aquestes plantes.

Carlos Coronado va navegar durant més de deu dies pel litoral gironí, el que més coneix, ja que on més ha bussejat en la seva vida és a la localitat de Tossa de Mar, l'únic lloc del món en el qual, assegura, ha vist cavallets de mar.

La idea de concebre Koral li va venir després de la creació d'un altre videojoc, Infernium, «que busca generar angoixa», i el seu patró creatiu és el de fugir sempre del producte anterior.

«Aquest és curt i per a tots els públics», assenyala Coronado, que destaca el «missatge ecològic» que conté, en mostrar «totes les realitats que un es troba al mar».

Fins i tot hi ha lloc per a unes aigües contaminades i, «evidentment», segons relata, també per als omnipresents microplàstics gràcies a una pantalla en què apareixen.

Aquest desenvolupador i bussejador aficionat vol que es conegui la veritable situació del mar i reivindica «el tresor que suposa la Costa Brava» i l'obligació de conservar-lo.

Aquesta intenció d'arribar a tot el món l'ha portat a crear un joc assequible a tots els públics i posa com a exemple la seva mare, «que s'hi ha aficionat, i això que ella agafa el comandament com si fos una pinça de la roba».

«Si jugues al Koral t'educa sobre la realitat del fons marí», puntualitza el seu creador, que es declara «molt content» amb les vendes. El videojoc concebut per Coronado porta els jugadors a passar per quinze sistemes marins i els convida a resoldre reptes com transportar energia per reviure esculls de coral.