El vicepresident de la Generalitat i adjunt a la presidència d'ERC, Pere Aragonès, ha garantit que no s'asseurà a pactar «una tassa més gran o més petita» del model de finançament i que només participarà de la negociació si és perquè «el màxim de recursos es quedin a Catalunya». No obstant això, adverteix que aquesta negociació «mai no pot substituir» el debat nacional català: «No vam fer l'1 d'octubre per aconseguir un nou model de finançament».

En una entrevista a Nació Digital, avisa que «seria una gran irresponsabilitat per part del govern espanyol no afrontar una negociació» i condiciona el suport d'ERC a la investidura de Pedro Sánchez (PSOE) a avançar cap a «aquesta solució política».

Per això, considera «un error» que Sánchez tanqués la porta a reunir-se amb el president de la Generalitat, Quim Torra, com li ho va demanar i adverteix que «cronificar el conflicte no és una opció seriosa». «Pot ser temptador des del curt termini electoral, però si es vol tenir una mirada llarga crec que s'ha de descartar absolutament», argumenta. També llança un avís per si «per part del PSOE algú vol cronificar el conflicte» i els ha dit que no permetran un «cordó sanitari» a l'independentisme: «El tallarem», afirma el vicepresident.