L'incendi que ha començat aquest dilluns al migdia a la Collada del Perelló (Baix Ebre) ja ha cremat almenys 200 hectàrees de superfície forestal, segons han informat els Bombers de la Generalitat. El foc, provocat per una crema agrícola, evolucionarà aquesta nit en funció del vent, que està causant grans dificultats en les tasques d'extinció. Els deu mitjans aeris que hi han estat treballant ja s'han retirat fins a demà al matí, quan reprendran la seva activitat en funció de l'estat de l'incendi. D'altra banda, la seixantena de dotacions terrestres seguiran treballant durant aquesta nit per controlar el foc. Les flames han obligat a desallotjar de manera preventiva 32 persones de 18 masies de la zona.

L'ajuntament del municipi ha reallotjat dos dels veïns evacuats, que han marxat pels seus propis mitjans, en un hostal i ha habilitat un pavelló per si alguns dels afectats necessitessin passar-hi la nit. L'incendi ha començat cap a dos quarts de dotze del migdia en una zona propera al parc eòlic de les Colladetes, on s'estaven cremant restes agrícoles de poda d'olivera sense mesures de prevenció. Protecció Civil ha informat que s'ha identificat l'autor de la crema, que estava autoritzada, i que se li ha posat una denúncia.

Les flames, conduïdes pel vent de mestral, s'han propagat ràpidament en sentit sud oest i han llençat focus secundaris a llarga distància. Els Bombers han informat que no es preveu que el canvi meteorològic previst per aquest dimarts pugui ajudar a apagar l'incendi, ja que les pluges afectaran territoris situats més al nord. A més, han apuntat que si es produeixen tempestes a zones properes, els vents que generarien podrien dificultar les tasques.

A conseqüència de l'incendi, s'ha tallat preventivament la carretera local TV-3022 entre el Perelló i Rasquera (Ribera d'Ebre). A banda d'aquesta incidència, no hi ha afectació a nuclis habitats.