Kim Jong-nam, el germanastre del líder nord-coreà, Kim Jong-un, que va ser assassinat a Malàisia el 2017, va ser informant de la CIA, segons va informar el diari nord-americà The Wall Street Journal. El diari cita una persona anònima «amb coneixement de l'assumpte» i assenyala que molts dels detalls de la relació de Kim Jong-nam amb l'agència nord-americana no eren clars. Segons la font, «va haver-hi un nexe» entre la CIA i Kim Jong-nam.

«Exfuncionaris nord-americans van dir que era poc probable que el germanastre, que havia viscut fora de Corea del Nord durant molts anys i que no tenia una base de poder coneguda a Pyongyang, pogués proporcionar detalls sobre el funcionament intern del país», va afirmar el diari. Aquests exfuncionaris també van recalcar que Kim Jong-nam havia estat segurament en contacte amb els serveis de seguretat d'altres països, particularment de la Xina.

Funcionaris de Corea del Sud i dels Estats Units han explicat que les autoritats nord-coreanes havien ordenat l'assassinat de Kim Jong-nam, que havia estat crític amb el govern dinàstic de la seva família, cosa que Pyongyang ha negat.

Al febrer del 2017, dues dones van ser acusades d'enverinar Kim Jong Nam quan van llançar-li a la cara VX líquid, una arma química prohibida, a l'aeroport de Kuala Lumpur. Malàisia va alliberar la vietnamita Doan Thi Huong al maig i la indonèsia Siti Aisyah al març.