El periodista rus Ivan Golunov va ser alliberat ahir, hores després que el ministre de l'Interior, Vladímir Kolokoltsev, anunciés que suspendria els càrrecs presentats contra ell després que fos detingut la setmana passada.

Segons les informacions publicades per l'agència russa de notícies Tass, el periodista va abandonar ahir a la tarda l'edifici del Ministeri de l'Interior després de la decisió de Kolokoltsev.

Golunov va dir després del seu alliberament que seguirà fent la seva feina i les seves investigacions sobre casos de corrupció al país, tal com va recollir l'agència de notícies Reuters.

El periodista, que va ser rebut per centenars de seguidors a la seva sortida de l'edifici, va expressar el seu desig que cap altra persona hagi de passar per una situació similar a la seva.

«Avui Golunov serà alliberat de l'arrest domiciliari, se suspendran les acusacions en contra seu», havia anunciat prèviament el ministre en roda de premsa, segons va informar l'agència russa Sputnik.

Golunov va ser detingut dijous passat per un presumpte delicte de distribució de drogues i posat dos dies més tard sota arrest domiciliari. El periodista treballa per al portal digital Meduza i és autor de nombrosos articles d'investigació sobre la corrupció.

Durant l'escorcoll a què va ser sotmès, li van ser confiscats cinc paquets amb pols identificat més tard com mefedrona. El reporter va assegurar que la droga li va ser col·locada i que no té res a veure amb l'assumpte.