Boris Johnson va llançar ahir la seva campanya per succeir la primera ministra Theresa May amb la promesa de liderar l'adeu del Regne Unit a la Unió Europea el 31 d''octubre i va advertir el Partit Conservador que «un retard significa una derrota».

Johnson, de 54 anys i favorit per assumir el càrrec gairebé tres anys després de dirigir la campanya oficial per abandonar la Unió Europea, va elogiar la fortalesa de l'economia britànica, va prometre culminar el Brexit el 31 d'octubre i confrontar la desesperança que viu el país.

«Després de tres anys i dos terminis incomplerts, hem de sortir de la UE el 31 d'octubre», va sostenir, mentre un oponent cridava «que et bombin, Boris» des de l'exterior de la Reial Acadèmia d'Enginyeria, al centre de Londres.

«No busco un resultat sense acord», va aclarir l'exministre d'Exteriors i ex'alcalde de Londres. «Cal que ens prepararem per a un no acord. De fet, és sorprenent que algú pugui suggerir que es prescindeixi d'aquesta eina vital en les negociacions», va afirmar.

Boris Johnson s'ha guanyat molts membres del seu partit argumentant que és l'únic que pot rescatar els conservadors culminant el Brexit.