L'exconseller d'Interior i cap de llista de JxCat a Barcelona, Joaquim Forn, ha arribat a la presó de Brians 2, a Sant Esteve Sesrovires (Baix Llobregat), aquest dijous quan passaven pocs instants de la 13 h. La Guàrdia Civil l'ha traslladat des de Soto del Real (Madrid) en un cotxe logotipat escortat per un segon vehicle del mateix cos, i a últim moment s'hi ha afegit un cotxe dels Mossos d'Esquadra. Fonts del Ministeri de l'Interior han detallat que el trajecte ha arrencat a primera hora del matí i s'ha fet amb una "conducció especial i directa" fins a Brians 2, centre de trànsit entre els Serveis Penitenciaris catalans i espanyols. Forn farà nit a la presó catalana i demà els mossos el traslladaran a l'Ajuntament de Barcelona per fer els tràmits per prendre possessió de l'acta de regidor.

Forn ha estat destinat al mòdul d'ingressos de Brians 2, com tots els interns que arriben al centre en el marc d'un trasllat penitenciari. Segons fonts del Departament de Justícia, el regidor electe de JxCat estarà en una cel—la individual. Al llarg d'aquest dijous, serà visitat pels serveis mèdics del centre i tindrà permís per trucar la família i rebre visites, segons recull el reglament.

De cara a demà divendres, els mossos el traslladaran a l'Ajuntament de Barcelona. Després de presentar els documents per fer la declaració de béns i activitats per recollir la credencial de regidor, Forn haurà de tornar de nou a Brians 2. I és que el Tribunal Suprem (TS) només l'ha autoritzat a anar a l'Ajuntament per prendre possessió del càrrec i per assistir al ple de constitució de l'endemà dissabte. "No es legitima la presència del senyor Forn en qualsevol altre fòrum ni institució, pública o privada, diferent a la corporació municipal", resol la interlocutòria.

Així, dissabte al matí els Mossos d'Esquadra repetiran de nou el trasllat de Forn de Brians 2 a la plaça de Sant Jaume de Barcelona per a què el cap de files de JxCat a la capital catalana pugui assistir al ple d'investidura i prendre possessió de l'acta de regidor. Un cop acabada la sessió, haurà de retornar al centre penitenciari custodiat novament pels mossos.

El Departament de Justícia havia demanat que, després del ple de dissabte, Forn pogués anar al centre penitenciari de Lledoners (Bages) per evitar un doble trasllat, en una petició feta a instàncies del regidor electe- Aquest dijous, però, el Tribunal Suprem ha denegat aquesta opció i ha comunicat a la Generalitat que haurà de retornar a Soto del real.

Abans de tornar a Madrid, però, Forn haurà de passar per Brians 2, ja que aquest és el centre de trànsit oficial per fer el canvi de custòdia entre els Serveis Penitenciaris de la Generalitat i les Institucions Penitenciàries del govern espanyol.