El socialista Ximo Puig va ser investit ahir president de la Generalitat Valenciana amb els 52 vots del PSPV, Compromís i Unides Podem, dos més dels necessaris per a la majoria absoluta, i amb 46 vots en contra del PP, Ciutadans (no hi era el diputat Emigdio Tormo) i Vox.

Puig, que es va convertir en el sisè president valencià el 25 de juny del 2015, va abraçar-se amb Mònica Oltra, davant els aplaudiments de la bancada en peu del Botànic, als quals va correspondre. La presa de possessió serà el diumenge a les 12 del migdia.

En el seu últim discurs des de la tribuna, Puig va agrair als grups les seves intervencions i, «en termes generals, el respecte», més enllà del fet que «la democràcia té diferents mirades».

«Vull convocar-los a un projecte inclusiu de Comunitat Valenciana en què ningú es quedi al marge i sota els principis d'igualtat, llibertat i convivència. Aquí crec que ens podem trobar en molts moments. Ha estat un debat intens, però crec que comença una legislatura en què podrem fer un procés profund de transformació i millora d'aquesta comunitat», va assenyalar.

Puig també va tenir paraules específiques per als grups Socialista, Compromís i Unides Podem, per «la seva voluntat de continuar treballant junts i mirar al futur amb esperança» després d'haver demostrat aquests quatre anys ser capaços de «governar des de la diversitat i aconseguir l'èxit».