Les membres del secretariat nacional de la CUP Maria Ballester, Aina Delgado i Núria Alcaraz van dimitir ahir del seu càrrec en considerar que s'ha gestionat malament la denúncia de l'exdirigent Mireia Boya, en la qual assegurava haver patit «una agressió psicològica» per part d'un company de la cúpula.

La dimissió va ser comunicada internament a l'abril, segons va avançar Nació Digital i van confirmar a Efe fonts de la CUP.

En una carta a l'assemblea ter-ritorial del Maresme (Barcelona), Ballester i Delgado diuen haver-se «sentit incompreses i cansades d'intentar fer-se valer» dins d'aquest òrgan de direcció de la CUP i justifiquen la seva dimissió perquè no volen «alimentar la desconfiança que s'està generant a còpia de minimitzar i donar una resposta burocràtica a la demanda i denúncia de la companya Mireia Boya».

Boya va anunciar el 29 de març que renunciava al càrrec com a conseqüència d'una «agressió psicològica continuada» al si del partit que li va provocar «una gestió emocional complicada, encara oberta».

Boya situava aquest presumpte episodi d'assetjament per part d'un company de partit en la seva etapa com a diputada al Parlament, entre el 2015 i el 2017.

Una dimissió «evitable»

Les autores de la carta consideren que la situació que va portar a aquesta dimissió era «totalment evitable», ja que «simplement requeria no convidar l'agressor a una reunió». Fonts de la CUP consultades per Efe van confirmar la dimissió d'aquestes tres integrants de la direcció i van explicar que quan van dimitir a l'abril el Secretariat Nacional ja va iniciar un procés de mediació amb les tres companyes.

No obstant això, des de la formació anticapitalista consideren que aquest escrit «conté acusacions que no són certes», encara que reconeixen que «planteja debats amb deteniment sobre models de gestió d'agressions» al si de l'organització.

Segons les fonts consultades, dissabte que ve es portarà a debat l'aprovació del «protocol intern per a la prevenció i abordatge de les agressions masclistes de la CUP» en una reunió del seu Consell Polític.