Twitter va informar ahir que ha eliminat 130 perfils falsos que ha vinculat a Esquerra Republicana de Catalunya.

La plataforma assegura que els comptes formaven part d'una xarxa que publicava contingut relacionat amb el referèndum de l'1-O i que intentava «influir de manera inorgànica en l'opinió pública». Twitter afirma que són perfils «directament associats al moviment independentista català, especialment a Esquerra Republicana de Catalunya», i els vincula al referèndum del 2017.

La xarxa social va fer pública l'operació en actualitzar la seva base de dades de transparència, on publica informació sobre perfils associats amb operacions d'informació amb suport d'estats.

D'aquesta manera, la xarxa social intenta lluitar contra la manipulació del contingut de les converses a Twitter. A banda del cas d'ERC, en aquesta ocasió també s'ha actuat contra perfils que van publicar informació relacionada amb l'Iran, Rússia i Veneçuela. Tots els comptes identificats van ser eliminats.

La plataforma va explicar que aquesta decisió, presa per la seva unitat d'integritat, es deu a la seva «responsabilitat de protegir la integritat de la conversa pública».

També va al·ludir a les seves polítiques de contingut, entre les quals hi ha la manipulació de la plataforma i l'spam, l'activitat coordinada, els comptes falsos, l'activitat atribuïda a altres comptes i l'evasió del bloqueig.