El director de TV3 i el de Catalunya Ràdio, Vicent Sanchis i Saül Gordillo, van denunciar ahir en la comissió d'investigació sobre l'aplicació de l'article 155 al Parlament una campanya de «desprestigi, desgast i criminalització» dels mitjans públics, «mediàtica i política».

Sanchis creu que l'etiqueta dels mitjans públics com a màquines d'adoctrinament facilita la petició d'intervenció: «Primer arriben veus de descrèdit absolut i després es planteja l'aplicació del 155, si són màquines d'agitació».

«Ara s'ha allunyat la possibilitat, però amb l'amenaça contínua que, segons qui guanyi les eleccions espanyoles, s'aplicarà el 155, també als mitjans», va continuar. Per tot plegat, i amb aquest panorama de fons, Gordillo va instar el Parlament a legislar per poder blindar els mitjans públics davant una hipotètica intervenció, mentre que Sanchis va reclamar-los una modificació de la llei electoral.

Gordillo ha lamentat les veus, provinents de dirigents del PP, Ciutadans i també algunes del PSOE, contràries al fet que els mitjans públics quedessin exclosos de l'aplicació del 155 al 2017.

Això significa que el debat sobre la necessitat d'intervenir la ràdio i televisió catalana «no està tancat». Tot i això, el director de Catalunya Ràdio va dir que també hi ha una part de l'audiència que n'ha reforçat els vincles a partir d'aquesta situació.

Gordillo també va explicar que les agressions i assetjament a periodistes durant l'aplicació de l'article 155 va centrar-se especialment en la periodista i presentadora d' El matí de Catalunya Ràdio, Mònica Terribas. Segons el director de la ràdio pública, «l'assetjament» a Terribas es va accentuar en l'entorn digital i les amenaces anònimes que va rebre van requerir que se li facilités protecció policial i que es reforcés també la presència de Mossos d'Esquadra a l'emissora.

A més de Gordillo i Sanchis, també va comparèixer a la comissió la degana del Col·legi de Periodistes de Catalunya, Neus Bonet, que va explicar, en relació amb les agressions a periodistes, que l'ens que representa treballa per un pacte amb el departament d'Interior per publicar les resolucions de les denúncies.