El Departament d'Educació ha encarregat un informe als serveis territorials per aclarir els fets que aquest dimecres publiquen diversos mitjans. Alguns rotatius han tingut accés a l'informe d'urgències de l'Hospital de Terrassa que va atendre la nena de deu anys aquest dilluns a la tarda. Aquest informe relata que la nena va explicar que havia dibuixat unes banderes d'Espanya amb la frase ''Viva España' a l'àlbum de final de curs i que la professora, quan ho va veure, li va cridar, i la va agafar pel coll de la camiseta per fer-la fora de la classe, i que amb aquest moviment, la nena va caure a terra i es va donar cops a l'esquena.

Segons aquest mateix informe, la nena tenia molèsties a la zona toracicolumbar, en el primer dit de la mà dreta i molèsties a l'engonal dreta on té una hèrnia pendent d'intervenir. El mateix informe conclou que no hi ha ''signes d'alarma'' i l'equip mèdic li dona l'alta mèdica amb analgèsic oral.

L'escola no ha volgut donar la seva versió dels fets. Des de l'Ajuntament s'ha confirmat l'encàrrec de l'informe als Serveis Territorials que ha de servir per aclarir els fets.