El departament d'Educació de la Generalitat ha obert una investigació per aclarir una presumpta agressió d'una professora a una alumna de 10 anys d'un col·legi de Terrassa per dibuixar una bandera espanyola en un quadern.

La mare de la menor va presentar ahir a la nit una denúncia per lesions davant els Mossos d'Esquadra, que les pròximes hores tenen previst practicar les diligències necessàries per aclarir el fet i confeccionar l'atestat policial, que remetran al jutjat.

De fet, segons fonts pròximes al cas, els Mossos tenen previst prendre declaració a la mestra, per conèixer la seva versió dels fets, abans de donar per acabat l'atestat i enviar-lo les pròximes hores o dies al jutjat.

Segons van informar a Efe fonts de la conselleria d'Educació, els inspectors del departament han començat ja a recollir informació de les parts, tant de la professora com de la família, per determinar els fets. També estan recollint testimonis del que va passar a l'escola per traslladar després el seu informe al departament d'Educació.

Paral·lelament, fonts del departament d'Educació van puntualitzar a Efe que han sol·licitat un informe sobre el que va passar als Serveis Territorials de la conselleria i estan a l'espera de disposar d'aquesta informació per valorar els fets.

En la denúncia, que va avançar ahir el diari La Razón, la mare de la nena, alumna del col·legi Font de l'Alba de Terrassa, assegura que la mestra la va increpar després que pintés una bandera espanyola, amb el lema «Viva España», a la portada de l'àlbum de treballs del curs, de tema lliure.

Quan l'alumna es va asseure a la seva cadira, manté la denúncia, la mestra se li va acostar pel darrere, la va aixecar i la va tirar a terra, cosa que va provocar que la menor es fes un cop a l'esquena.

El secretari general de la Federació d'Educació de CCOO de Catalunya, Manel Pulido, va demanar que «es respecti la presumpció d'innocència de la professora abans de conèixer exactament què va passar al centre» i que «no es criminalitzi ni a ella ni al col·lectiu docent abans de començar la investigació».