El dirigent històric d'ETA José Antonio Urrutikoetxea, Josu Ternera, ha estat retingut per les autoritats franceses a la sortida de la presó de París on estava ingressat des de mitjan maig per comunicar-li una euroordre d'extradició d'Espanya. Just unes hores abans, la justícia francesa havia decidit deixar-lo en llibertat per causes mèdiques. Ternera ha estat detingut per la Direcció General de la Seguretat Interior (DGSI) sota la supervisió de la Fiscalia de París, en relació a l'euroordre que li ha fet arribar la justícia espanyola, segons han confirmat a l'ACN fonts de la justícia francesa. L'exetarra té quatre causes obertes a l'Audiència Nacional, una de les quals un atemptat del 1987 amb onze víctimes mortals i 88 ferits.

Segons han explicat a l'ACN fonts de la justícia francesa, Josu Ternera està retingut per la policia i el fiscal general de París és qui ara s'ha de mirar ara els documents de l'euroordre i decidir en un màxim de 48 hores sobre la validesa de l'ordre. En tot cas, asseguren les fonts, qui acabarà decidint sobre l'extradició o no de Ternera serà un magistrat del Tribunal d'Apel·lació de París.

Abans s'haurà de celebrar una audiència, que podria fixar-se d'aquí a setmanes o mesos. Fins llavors, i mentre duri el procés de l'euroordre, la justícia francesa haurà de decidir si manté Ternera en llibertat amb cautelars o sota custòdia policial.