Els Mossos d'Esquadra han trobat un cadàver al pis del detingut per la desaparició d'una dona a Terrassa l'agost del 2018, segons va poder saber ahir l'ACN.

Després de ser detingut, l'home va ser traslladat ahir al seu domicili, que compartia amb la desapareguda amb la qual mantenia una relació sentimental. S'hi havia de fer una inspecció ocular ordenada pel jutjat d'instrucció número 1 de violència domèstica de Terrassa.

Durant aquesta inspecció la policia ha trobat el cos. De moment no han transcendit més dades sobre el cadàver, però tot apunta que podria ser el de la desapareguda. Els investigadors veuen en aquest cas un rerefons criminal. La causa està sota secret d'actuacions.

Mònica Borràs, de 49 anys, va desaparèixer el 7 d'agost de l'any passat i la mateixa policia catalana va fer circular un missatge a través de Twitter en què demanava ajuda per trobar-la, com fa habitualment amb els desapareguts.

El començament de juny ha estat tràgic, ja que ha elevat a 1.000 el nombre d'assassinades per violència masclista. Si es confirma que la dona que va morir dissabte a Ayamonte (Huelva) i la de 29 anys trobada sense vida aquest dilluns a Alboraya (València) són víctimes de maltractament, el nombre d'assassinades a Espanya des del 2003, any en què van començar a elaborar-se les estadístiques, arribarà a la xifra de 1.000 víctimes.

De moment, l'estadística oficial en recull 998, 23 des de començament d'any, 11 més que en el mateix període de l'any anterior.

L'organització terrorista ETA va assassinar, en els seus 40 anys d'història, menys persones, concretament, 864, segons l'Audiència Nacional. En l'11-M van morir 192 víctimes, i en els atemptats de París, 137.

Per trobar una xifra més elevada de morts per causes violentes s'ha de buscar en les guerres o en l'atemptat de l'11-S, on van morir gairebé 3.000 persones.

Per tant, gairebé 1.000 dones assassinades a Espanya en 16 anys és una xifra desoladora, malgrat que un partit com l'ultradretà Vox qüestioni l'existència d'una violència estructural sobre les dones.