20 de juny de 2019
20.06.2019
Regió7

Identifiquen l'escopeter que va disparar la bola de goma que va ferir Roger Español a l'ull durant l'1-O

19.06.2019 | 23:59

L'equip jurídic de Roger Español ha pogut identificar el policia nacional que va disparar la pilota de goma que va amputar l'ull a aquest votant de l'1-O a l'escola Ramon Llull de Barcelona. Després d'analitzar hores i hores d'imatges i d'un exhaustiu informe pericial, l'associació Irídia ha pogut individualitzar l'escopeter que va fer el tret, que va negar-ho quan va declarar al jutjat d'instrucció número 7 de Barcelona com a investigat.

A més, Irídia ha demanat al jutjat que citi com a investigat un dels comandaments d'aquell grup d'antiavalots perquè el fan responsable de dos trets de pilota posteriors dirigits cap a la zona on va caure ferit Roger Español.

Anaïs Franquesa, advocada d'Irídia, va assegurar ahir que és el primer cop a l'Estat que s'identifica l'escopeter que ha disparat una pilota de goma que ha acabat matant o lesionant greument un ciutadà. Així, va lamentar els «obstacles» dels cossos policials, que actualment només identifiquen els seus antiavalots per l'esquena, la falta de col·laboració dels comandaments i cúpules policials i, fins i tot, les «mentides» d'alguns escuders que van declarar com a testimonis al jutjat d'instrucció 7. Tot i això, i gràcies als centenars d'imatges rebudes de mitjans de comunicació i ciutadans, es van poder fixar en els onze escopeters que van actuar al carrer Sardenya quan ja se n'anaven de l'escola Ramon Llull.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook