L'Elisi va desmentir ahir que el president francès Emmanuel Macron doni suport als pactes de Ciutadans a l'Estat espanyol. Poc després que Albert Rivera afirmés que Macron dona suport als pactes de govern de la formació taronja a Andalusia i altres localitzacions, fonts de l'Elisi ho van negar.

Segons van indicar aquestes fonts a l'ACN, el president francès no hi ha donat suport «ni en públic ni en privat». «És una informació errònia», van limitar-se a dir.

Els acords postelectorals a Espanya de PP i Vox mantenen el partit de Macron, En Marche, en alerta des de fa setmanes, especialment després del pacte amb Vox a Andalusia i ara que els eurodiputats macronistes i els de Cs compartiran grup a l'Eurocambra.

Preguntat per les crítiques de la secretària d'Estat francesa d'Afers Europeus per les aliances amb l'extrema dreta, Rivera va explicar que el seu partit ha parlat «directament» amb l'Elisi i que París els ha dit «tot el contrari».

«Ens han felicitat per Andalusia i pels pactes que hem aconseguit fins ara», va afirmar després d'arribar a Brussel·les per a la reunió del grup liberal europeu. Segons ell, els seus companys de partit a Europa «coneixen» aquest acord i «l'aplaudeixen», fet que ara l'Elisi nega.

Aclariments

Ciutadans va aclarir ahir a la tarda que el president del partit, Albert Rivera, es referia al partit d'Emmanuel Macron, La República En Marxa (LREM), i no al president de França quan va afirmar a Brussel·les que l'havien felicitat pels pactes assolits per governar amb Vox i PP a la Junta Andalusia i en altres institucions de l'Estat després de les eleccions municipals i autonòmiques del 26 de maig.

«Tant En Marche com la resta de socis liberals de Ciutadans a Europa estan molt satisfets amb el gran creixement d'aquest partit, amb els seus resultats en les últimes cites electorals i amb el fet que en només quatre anys s'hagi convertit en un partit de govern», van explicar.

En la seva visita a Brussel·les, el líder del partit taronja, Albert Rivera, va assegurar: «Cada vegada que vinc i parlo amb els meus col·legues en els últims anys i especialment en aquests mesos d'èxit de Ciutadans, el que rebem són suports, felicitacions, ànim i sobretot voluntat de seguir creixent».