El president de la Xina, Xi Jinping, va arribar ahir a Corea del Nord de cara a la seva visita d'Estat, segons va informar l'agència de notícies oficial de la Xina, Xinhua.

Xi, que romandrà dos dies a Corea del Nord, és el primer líder xinès que visita el país en els últims 14 anys.

El portaveu del Departament Internacional del Comitè Central del Partit Comunista de la Xina, Hu Zhaoming, va assenyalar que la visita de Xi tindrà lloc a invitació del líder nord-coreà, Kim Jong-un.

De moment no han transcendit detalls sobre l'agenda de Xi durant la seva visita a Corea del Nord, que tindrà lloc quan encara estan estancats els contactes amb els Estats Units sobre la desnuclearització del país asiàtic. La Xina és el principal aliat de Pyongyang. Dimecres el dirigent va afirmar que Pequín dona suport als esforços de les autoritats nord-coreanes per resoldre el problema a la península de Corea de manera «política».

El president xinès va argumentar que dona suport a les accions de Pyongyang si van en «la bona direcció», i va subratllar que les parts «contribuiran a la pau, estabilitat, desenvolupament i prosperitat a la regió mitjançant el reforç de la comunicació i coordinació amb Pyongyang».