Els Mossos d'Esquadra, la Policia Nacional i la Guàrdia Urbana de Barcelona van detenir ahir almenys vint persones en una operació contra una xarxa de llauners que s'havia especialitzat en la venda de drogues de tota mena al Raval aprofitant el buit que va deixar la desaparició dels narcopisos.

Més de mil agents dels tres cossos van participar a la tarda en un ampli dispositiu al barri del Raval de Barcelona, on es van escorcollar 35 domicilis, magatzems i locals, entre ells algun restaurant, en què es va intervenir heroïna, cocaïna, drogues sintètiques, diners en efectiu i armes blanques, segons va destacar el cap dels Mossos a Ciutat Vella, Antoni Sànchez.

En l'operació, que ahir al vespre continuava oberta i sota secret judicial, els cossos policials havien practicat vint detencions, que se sumen als trenta arrestos de suposats membres de la xarxa en l'últim any a Barcelona en dispositius conjunts de Mossos i Urbana contra quinze pisos en els quals es venia droga. Algun dels pisos escorcollats ahir eren utilitzats per la xarxa com a punt de venda per al consum d'heroïna, segons les fonts. La xarxa és integrada sobretot per ciutadans d'origen pakistanès que es dediquen a la venda ambulant de begudes («llauners») i que, segons els investigadors, han aprofitat la desaparició dels narcopisos del Raval per convertir-se en un dels principals grups que ven droga al Passeig Marítim i zones d'oci de Ciutat Vella.