El Tribunal Suprem ha revocat la sentència de 'La Manada' i ha elevat les condemnes per als cinc acusats a 15 anys de presó per un delicte continuat de violació, admetent així els recursos de la Fiscalia, la víctima i les acusacions populars que exerceixen l'Ajuntament de Pamplona i el Govern de Navarra.

La decisió ha estat anunciat després d'una deliberació de més de dues hores, que ha començat just després que s'acabés la vista pública en què els cinc magistrats de la Sala han escoltat els arguments d'acusacions i defenses.

Després d'aquesta deliberació, l'alt tribunal considera que el que va passar en els Sanfermines de 2016 va ser agressió sexual i no abús, que és el delicte pel qual tant l'Audiència Provincial com el Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN) havien condemnat a 9 anys de presó a José Ángel Penyora, Antonio Manuel Guerrero, Jesús Escudero, Àngel Pozas i Alfonso Jesús Cabezuelo.

Amb la decisió del Suprem, la sentència contra 'La Manada' ja és ferma, però l'encarregat d'executar les penes haurà de ser el tribunal enjudiciador, és a dir, l'Audiència Provincial, que citarà previsiblement els condemnats per comunicar-los que hauran d'ingressar a la presó