Cuba manté un «seguiment permanent» al cas dels dos metges de l'illa segrestats a Kenya i portats a Somàlia fa més de dos mesos, va assegurar el president cubà, Miguel Díaz-Canel.

Díaz-Canel va informar a Twitter que va conversar per telèfon amb els mandataris de Kenya, Uhuru Kenyatta, i de Somàlia, Abdullahi Mohamed, encara que no va revelar cap detall nou sobre la situació dels doctors.

Aquests contactes formen part del «seguiment permanent» que fa el Govern «per aconseguir el retorn dels metges segrestats», va agregar el governant del Carib.

Les converses entre els presidents de Cuba, Kènia i Somàlia van començar menys d'una setmana després que els doctors cubans Landy Rodríguez i Assel Her-rera fossin raptats el 12 d'abril passat per suposats membres del grup gihadista somali Al-Shabab a la ciutat keniana de Mandera, prop de la frontera amb Somàlia.

Rodríguez, cirurgià de la província central de Vila Clara, i Her-rera, especialista de Medicina General Integral de la província oriental de les Estudiantines, viatjaven amb una escorta armada cap a l'hospital de Mandera quan van ser interceptats i segrestats després d'un tiroteig en el qual va morir un dels policies que els acompanyava.

Les autoritats kenianes creuen que darrere d'aquest acte podria trobar-se Al-Shabab, que es va adherir a Al-Qaeda el 2012.