El Ministeri de l'Interior iniciarà aquesta tarda de dilluns el trasllat dels presos independentistes a Catalunyai arribaran a Lledoners el proper dimecres.

Un cop el Tribunal Suprem ha donat permís i Institucions Penitenciàries ha acabat els tràmits administratius necessaris, el trasllat ja pot començar. El dispositiu comporta que aquest dilluns a la tarda Oriol Junqueras, Raül Romeva, Josep Rull, Joaquim Forn, Jordi Turull, Jordi Sànchez, i Jordi Cuixart sortiran de Soto en direcció al centre penitenciari de Valdemoro, on faran nit. Dimarts seran traslladats al centre penitenciari de Zuera, a Saragossa, i dimecres arribaran a Brians II, on passaran a estar sota custòdia dels Mossos i seran traslladats a la presó bagenca de Lledoners.

Pel que fa a Carme Forcadell i Carme ForcadellDolors Bassa. Un cop a Brians II, els Mossos els traslladaran als centres de destinació: Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Cuixart a Lledoners; a Mas d'Enric (Tarragonès) Carme Forcadell, i a Puig de les Basses (Alt Empordà) Dolors Bassa.