24 de juny de 2019
24.06.2019

Una negligència provoca un incendi de 29 hectàrees a Maials

El foc va quedar estabilitzat després que 45 dotacions dels Bombers treballessin per apagar-lo

23.06.2019 | 23:53
Una burilla pot haver estat la causa

Un incendi que va començar a dissabte a la tarda i va quedar estabilitzat ahir al matí a Maials (Lleida) va cremar unes 29 hectàrees. Els Agents Rurals descarten que l'origen del foc fos una roda de camió que es va localitzar al voral de la carretera. El foc s'hauria originat molt a prop de la roda, que va acabar cremant, segurament per una negligència, com ara una burilla llançada des d'un vehicle, tot i que caldrà acabar-ho de confirmar.

El cap de guàrdia dels Agents Rurals de l'Àrea de Lleida, Josep Maria Baiget, va descartar també que el foc fos intencionat, ja que es va iniciar en una zona amb molt de pas de vehicles i al costat de la paret d'una muntanya que actua de tallafoc. Els sotsinspector dels Bombers GRAF, Asier Larrañaga, va demanar precaució, sobretot durant la revetlla d'ahir a la nit, perquè hi ha molta sequera i qualsevol petard pot originar un foc. La carretera C-12 es va reobrir a un quart de dotze del migdia.

Un total de 36 dotacions dels Bombers, de les 45 que hi van treballar dissabte a la tarda, van seguir fent tasques d'extinció durant la nit per tal de controlar el foc.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit