El portaveu parlamentari de JxCat, Eduard Pujol, va insistir en criticar la investidura d'Ada Colau com a alcaldessa de Barcelona per evitar un alcalde independentista i va assegurar que «si no es tracta d'una operació d'Estat» -com va negar la mateixa Colau-, «l'Estat s'hi ha posat molt bé i els comuns també».

En una atenció als mitjans a Berga, Pujol va posar en dubte el compromís de Colau amb els presos i concretament amb el regidor electe Quim Forn, en presó preventiva, i li va retreure que la seva actitud els darrers anys «no hagi excel·lit» en aquest aspecte, per assegurar després que el pacte amb el PSC a Barcelona «n'és una demostració».

D'altra banda, Pujol també va referir-se a la possibilitat que el regidor Manuel Valls sigui el nou ministre d'Exteriors de l'Executiu de Pedro Sánchez, com va apuntar el diari francès Le Figaro, i ho va qualificar d'«ocurrència». «Valls és la pitjor cara de l'anticatalanisme».

En aquest sentit, Eduard Pujol va concloure que no entén com «algú incapaç de mantenir la dignitat de donar la mà a un pres polític o al president de la Generalitat de Catalunya» pot ser una bona opció «per liderar un projecte de diplomàcia».