La vicepresidenta de la Comissió Presidencial de Cultura per a Àsia de Corea del Sud, Hyewol Kim, va ser ingressada en estat molt greu ahir en un hospital de Barcelona després d'un intent de robatori pel mètode de l'estrebada abans-d'ahir a la nit a la capital catalana.

Segons que va avançar la Cadena Ser i van confirmar a Efe fonts pròximes al cas, l'alt càrrec de Corea del Sud, de 49 anys d'edat, era cap a 2/4 d'11 de la nit al districte de Sant Martí, a prop d'un centre comercial amb cinemes, quan un motorista va intentar arrabassar-li la bossa pel mètode de l'estrebada.

A causa de l'impacte, l'alt càrrec va caure a terra i va quedar inconscient, de manera que va haver de ser traslladada a un centre hospitalari, on continua ingressada en estat molt greu, segons les fonts.

El Departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència s'ha posat a disposició del consolat de Corea del Sud a Barcelona. El conseller Alfred Bosch va manifestar ahir la voluntat de traslladar als responsables de Corea del Sud que «aquest tipus de violència no és habitual» a Barcelona i que es treballa perquè els visitants de la ciutat «puguin sentir-se segurs». Bosch va lamentar «profundament» el cas, per al qual s'ha demanat discreció.

La Divisió d'Investigació Criminal dels Mossos d'Esquadra ha obert una investigació per intentar identificar i detenir l'autor o autors de l'intent de robatori.