25 de juny de 2019
25.06.2019
Regió7

El trasllat a centres penitenciaris catalans dels presos independentistes acabarà demà

Els homes havien de dormir a Valdemoro, avui ho faran a Zuera i dimecres arribaran a Brians, i les dones seran traslladades demà

24.06.2019 | 23:24
L'autocar que transporta els presos

Els nou reclusos del procés van començar ahir a ser traslladats a presons de Catalunya, on es preveu que arribaran demà, segons van indicar fonts del ministeri de l'Interior.

Una vegada conclosos els tràmits administratius necessaris, els presos van ser conduïts a presons de Catalunya amb un dispositiu idèntic al del trasllat anterior, quan va concloure la fase d'instrucció del procés judicial.

D'aquesta manera, els set homes, que van sortir ahir de la presó madrilenya de Soto del Real, aniran en conducció ordinària amb pernoctació al centre penitenciari de Zuera (Saragossa), i les dones aniran directament des de la presó d'Alcalá, també a Madrid.

Les fonts van recordar que reglamentàriament la conducció d'homes i dones es fa per separat, i així es durà a terme en aquest cas. Serà l'Uprose, la unitat especialitzada de la Guàrdia Civil, l'encarregada d'efectuar el trasllat fins a un centre penitenciari català, i a Catalunya ja seran els Mossos d'Esquadra els encarregats de la seva seguretat.

Les mateixes fonts no van voler precisar el moment en el qual sortiran cap a Catalunya els reclusos i van al·legar raons de seguretat.

Sol·licitud


Després que s'acabés el judici, els presos van sol·licitar el trasllat a presons de Catalunya, al qual divendres passat va donar el seu vistiplau el Tribunal Suprem perquè no hi havia diligències que exigissin la presència dels processats.

D'aquesta manera, l'alt tribunal va considerar que no hi havia cap «obstacle» per al seu trasllat a les presons de Lledoners, Mas d'Enric i Figueres, on estaven abans del judici.

Si es manté el previst, el trasllat es farà de la mateixa manera que quan van ser conduïts a Catalunya el juliol de l'any 2018 una vegada el jutge Pablo Llarena va donar per conclosa la instrucció del cas.

Aquella vegada els homes van ser agrupats a la presó madrilenya de Valdemoro, des d'aquí portats a Zuera i, ja l'endemà, a la presó de Brians II, a Barcelona. Les dones van ser traslladades directament.

Tots van tornar a presons madrilenyes l'1 de febrer passat, onze dies abans del començament del judici.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit