El president de la Generalitat, Quim Torra, visitarà aquesta tarda els presos Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Cuixart i Oriol JunquerasJordi TurullRaül RomevaJoaquim FornJosep RullJordi CuixartJordi Sànchez.

El cap de l'Executiu farà una valoració pública a la sortida del centre penitenciari de Sant Joan de Vilatorrada. La consellera de la Presidència i portaveu del Govern, Meritxell Budó, també hi anirà.

El president qualifica «d'indecència monumental i d'humiliació» que el trasllat del presos duri dos dies

Quim Torra ha qualificat "d'indecència monumental i d'una humiliació més" que el trasllat dels líders independentistes a presons catalans s'hagi allargat dos dies i dues nits. En el marc de la sessió de control al ple del Parlament, Torra ha insistit que l'únic límit que es marca el Govern és "respectar escrupolosament" la voluntat del poble de Catalunya i ha reclamat a l'Estat que faci una proposta per a Catalunya que respecti aquesta voluntat. "Quina és la proposta? Què vol l'estat espanyol per a Catalunya?", ha preguntat Torra queixant-se. Torra ha respost d'aquesta manera el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que li ha demanat que actuï sempre dins la llei.

Iceta, en el seu torn, ha avisat que "fora de la legalitat no hi ha camí" i que només porta al "desastre, l'engany o l'autoengany que pot generar una gran frustració". I ha instat Torra a governar tot recordant-li que la legalitat es pot canviar si s'utilitzen "els mecanismes i les majories necessàries". El líder dels socialistes catalans ha preguntat també al president de la Generalitat sobre la ILP que la Mesa del Parlament ha rebutjat tramitar amb el vot favorable de JxCat i l'abstenció d'ERC. Iceta ha posat l'accent en la divisió entre els dos grups parlamentaris que donen suport el Govern en un tema que ha qualificat de "rellevant".

Torra ha evitat entrar a valorar la posició discrepant entre JxCat i ERC sobre la ILP que volia recuperar la declaració unilateral d'independència al Parlament i s'ha limitat a dir: "Nosaltres som el Govern i el Parlament és el poder legislatiu. Cada un pren les decisions que ha de prendre".