El president de la Generalitat, Quim Torra, va afirmar ahir que el projecte Hard Rock no costarà «ni un euro públic» i permetrà la creació de 12.000 llocs de treball al Camp de Tarragona.

Torra va fer aquestes declaracions durant la sessió de control al Parlament després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, anunciés en el ple que la Generalitat exercirà l'opció de compra dels terrenys en els quals hauria d'ubicar-se el recinte Hard Rock Entertainment World, conegut anteriorment com a BCN World.

«Ni un euro públic. El cost l'assumirà Hard Rock», va recalcar Torra en resposta a les crítiques que van fer la diputada de la CUP Natàlia Sànchez i la de CatECP Jéssica Albiach, que li van demanar que freni aquesta operació.

Per a la diputada de la CUP, la Generalitat durà a terme «una operació camuflada de rescat bancari» a CaixaBank amb la compra d'aquests terrenys, i va vaticinar que es crearan llocs de treball que consolidaran la precarització laboral.

Albiach va criticar que es destinin 120 milions a comprar uns terrenys que són de l'entitat bancària per a un projecte que, teòricament, és una inversió privada, i va convidar Torra a invertir aquests diners a comprar terrenys per construir habitatge públic o a contractar més professionals sanitaris, entre altres qüestions.

«Rectifiquin aquesta operació de la vergonya. Frenin aquesta operació. El seu model és fer de Catalunya un país de casinos i no una república social», va lamentar la diputada de CatECP. No obstant això, Torra va defensar que es tracta d'un projecte estratègic que representarà un turisme de qualitat, i va concretar que un informe de la Universitat Rovira i Virgili recull que tindrà un impacte de més de 1.500 milions d'euros i generarà 12.000 llocs de treball.

«Si parlem de capitalisme d'amiguets, parlem-ne. Li recordo que la seva alcaldessa és alcaldessa gràcies al capitalisme d'amiguets. Qui finançava Manuel Valls? Un dels fons voltors d'explotacions immobiliàries. Lliçons, les justes», va destacar el president de la Generalitat en resposta a Albiach.

Josep Poblet, president en funcions de la Diputació de Tarragona i alcalde sortint de Vila-seca, va felicitar-se ahir per la compra dels terrenys del projecte turístic del complex d'oci Hard Rock i va assenyalar que era una notícia «esperada».