El ministre espanyol d'Exteriors en funcions i eurodiputat electe, Josep Borrell, renuncia a l'acta de diputat al Parlament Europeu.

Segons informa TVE, Borrell seguirà per ara en les seves funcions com a ministre d'Exteriors, en espera de concretar-se quin càrrec ocuparà finalment. Borrell va ser el cap de llista del PSOE a les eleccions europees i s'havia especulat sobre les possibilitats que el partit el proposés per a un alt càrrec a la UE, com ara el de comissari europeu.

La renúncia a l'acta es fa en plenes negociacions sobre el repartiment dels alts càrrecs entre les principals famílies polítiques i quan només falten uns dies perquè el nou Parlament Europeu es constitueixi a Estrasburg el pròxim 2 de juliol.

El 17 de juny Borrell va ser preguntat sobre quin lloc voldria ocupar a Brussel·les i es va limitar a respondre: «El camp dels desitjos és diferent de la realitat».

El ministre espanyol atendrà els mitjans aquesta tarda al Parlament Europeu.

D'altra banda, la portaveu del grup de Podem al Congrés, Irene Montero, ha explicat que en la trobada de dimarts a la Moncloa el president en funcions, Pedro Sánchez, va comunicar a Pablo Iglesias que preferia «el suport de la dreta» per a la investidura. «Ens preocupa perquè pensem que el millor és un govern de coalició progressista», va afirmar Montero.