El diputat de JxCat al Congrés i president de l'ANC, Jordi Sànchez, va demanar ahir suspendre la concentració de suport als independentistes presos d'aquest cap de setmana davant la presó de Lledoners per no mobilitzar més efectius d'emergències davant el risc d'incendis i l'onada de calor.

Finalment l'acte s'ha suspès d'acord amb els Bombers, Agents Rurals, Mossos d'Esquadra i Policia Local de Sant Joan de Vilator-rada, segons va apuntar a Twitter. «Primer les persones i facilitar la feina als nostres serveis públics», va afegir Sànchez en el missatge.

El president de l'ANC, en presó preventiva, va demanar la suspensió de les concentracions de suport als líders independentistes presos a Lledoners, després que el Govern recomanés màxima precaució per evitar nous incendis que obliguin a mobilitzar una part dels efectius que estan centrats en l'extinció del foc de la Ribera d'Ebre.

La Generalitat ha demanat a més prudència extrema als ciutadans, davant l'onada de calor extrema que assolarà Catalunya fins com a mínim dilluns que ve.

La previsió era reprendre les accions de Músics per la Llibertat demà, a partir de les 8 del vespre, davant de la presó per mostrar el suport independentista als polítics empresonats a Lledoners.